Natuurlijke OTC producten, een wetenschap op zich


Een strenge selectie van plantenrassen met een hoog gehalte aan actieve ingrediënten.

Exclusieve processen bij lage temperatuur om de actieve moleculen van de planten te concentreren zonder ze te degraderen.

Een verstandige keuze van de te samen te stellen ingrediënten om een grote zintuiglijkheid te verkrijgen

(zonder siliconen of synthetische derivaten).

Een keuze aan hightech middelen om extreme efficiëntie te bereiken.

Talrijke laboratoriumtests om het “ideale schoonheidsproduct” te verkrijgen.

Zoeken naar kwalitatieve vervangingen van synthetische ingrediënten naar natuurlijke ingrediënten met behulp van QSAR.

Argan Olie, Puur en recht van de boer

SGS validatie - certificatie

 

Onze partner, is een jong dynamisch bedrijf waarbij de natuur in al haar eer, kleuren en geuren geapprecieerd wordt. 

Gesitueerd te midden van het Atlas gebergte in het kleine dorpje Tizgui N'Chorfa, Idaoutanan, Agadir(Marokko), omringd door Argan- en olijfbomen, zijn zij gespecialiseerd in lokale inheemse natuurlijke producten. De handelsmerken zijn vooral Arganolie, zowel cosmetisch als culinair, als alle lokale essentiële oliën zoals amandelolie, olijfolie, cactusolie enzv. 

Doordat de cultuur en gewoontes hen meer dan bekend zijn zorgt dit ervoor dat ze een directe band creëren met de lokale bevolking en lokale kleine boeren. De bedrijfsfilosofie is gebaseerd op een wederzijds vertrouwen en respect naar hun medewerkers en partners. Tevens is één van de hoofddoelstellingen het creëren van opportuniteiten en jobs voor de landelijke bevolking. De medewerkers bestaan voornamelijk uit vrouwen die op deze manier een financiële vrijheid verwerven. Het is primordiaal voor ons om ook een sociale rol te vervullen ver van de cijfers. Fair trade, eerlijke handel die gericht is op duurzame ontwikkeling!

Een bedrijf waar tradities en de giften van moeder natuur gewaardeerd worden. Het gamma bestaat enkel uit natuurlijke producten die allen op ancestrale en traditionele wijze worden vervaardigd. Zij maken alles zelf volgens de tradities overgebracht van generatie tot generatie. Hierbij houden zij het productieproces zo traditioneel en puur mogelijk. Zonder externe tussenpersonen. Kwaliteit staat hoog in het vaandel, eerder dan kwantiteit. Er wordt dan ook geen gebruik gemaakt van machines. Verfijnde eerlijke handenarbeid is misschien intensief maar het eindproduct kent geen evenaar.